TEMNENJE OBJEKTOV

Specializirani smo tudi za temnenje stekel na objektih. 

Zatemnjena stekla namreč prinašajo številne prednosti:

  • počasnejše segrevanje notranjosti v sončnem vremenu
  • UV zaščito pred kožnim rakom ter kot zaščito proti bledenju materialov
  • preprečuje razsutje stekla ob morebitnem razbitju, tako pri nesrečah kot pri vlomih
  • zagotavlja zasebnost pred nezaželenimi pogledi
  • povečuje toplotno izolativnost oken
  • zmanjšuje bleščanje (efekt sončnih očal)

V vseh letih našega delovanja smo s folijami za steklene površine opremili že kar nekaj objektov, tako z varnostnimi, protivlomnimi in peskanimi folijami kot dekorativnimi folijami.

Namestitev protivlomnih foliji priporočamo predvsem pri steklenih površinah, kjer je nevarnost vloma (trgovine) ali razsutja stekla (tovarne, proizvodnje). Peskana folije je predvsem primerna za dosego zasebnosti (npr. bolnice, javne ustanove, kopalnice) in intimnosti (privat stanovanja, kopalnice).  Če iščete rešitev, kako si prostor narediti bolj intimen, moden in razgiban, pa se lahko poslužite dekorativnih folij z raznoraznimi vzorci. Teh rešitev se v precejšnji meri poslužujejo podjetja pa tudi posamezniki.

Dobro je vedeti tudi, da se lahko temperatura v stanovanjih za nekaj stopinj zniža s pomočjo aplikacije folije na stekla, tako na strešnih oknih, kot navadnih oknih, vratih in drugje.

Enostransko zrcalne folije

Enostransko zrcalna folija vas obvaruje pred radovednimi pogledi od zunaj ter tako zagotavlja več zasebnosti v prostoru. Istočasno omogoča neoviran pogled iz prostora, saj je folija le rahlo obarvana in ne vpliva na transparentnost stekla ali na deformacijo barv.

Dekorativne folije

Z apliciranjem dekorativnih folij lahko damo oknu oziroma steklu prav poseben in oseben pečat. Poleg tega, da z njimi polepšamo steklo ter prostor, prispevajo k občutku zasebnosti in intimnemu vzdušju v prostoru, saj ga lahko delno ali povsem zakrijejo. Po želji vam lahko iz folije izrežemo tudi raznovrstne vzorce, oblike in logotipe.

Folije za toplotno in sončno zaščito/ termoreflektivne folije
Funkcija folij poleti: Močno sonce prodira skozi okna in se vpija v stene ter ostale predmete v notranjosti, kar povzroča višanje temperature v prostoru. Pregrevanje prostorov in stroške klimatizacije lahko zelo zmanjšamo tako, da na okna apliciramo katero izmed protisončnih folij. Le-te odbijejo tudi do 65 %, absorbirajo pa kar do 24 % sončnih žarkov in skoraj ne zaustavijo pritoka svetlobe v prostor.

Funkcija folij pozimi: Z apliciranjem te vrste folije pa lahko pozimi privarčujemo tudi na stroških ogrevanja, saj folije delno preprečujejo izgubo toplote iz prostora.

Protivlomne – varnostne folije

Z apliciranjem protivlomne – varnostne folijo na okno, se na steklu naredi posebna membrana, ki zadrži steklo v enem kosu in prepreči njegovo razsutje. Folija je namreč dovolj močna, da zadrži drobce stekla v primeru razbitja. Na ta način lahko preprečimo nasilne vdore v prostor in zmanjšamo posledice vandalizma ter obvarujemo predmete ali osebe pred poškodovanjem. Poleg tega protivlomne – varnostne folije zadržujejo tudi UV žarke in ne vplivajo na transparentnost stekla ali na deformacijo barv.

Folije za UV zaščito

Ultravijolični žarki nevidno prodirajo skozi steklo ter uničujejo barvo predmetov v izložbah, policah prodajaln, v muzejih, galerijah…. Folija za UV zaščito zadrži uničujoče ultravijolične žarke ter zmanjša prepustnost UV žarkov skozi steklo kar za 99%. Folija je rahlo obarvana, vendar ne vpliva na transparentnost stekla ali na deformacijo barv.

Demos

Layout

Wide
Boxed